Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

2014-11-16 Slottsskogen CX

2014/11/17 , , Per Engström

Höst. Kallt, trist och grått? Nä, inte nödvändigtvis. Cyklister, yngre och äldre. Alla tävlade de så det stod härliga till i Slottsskogen i söndags.

En ständigt gnagande tanke är hur jag skall fotografera cykel utan att hamna i samma hjulspår tävling efter tävling. Ett gäng cyklister som trampar runt varv efter varv. Inte helt lätt att variera temat vågar jag påstå. Kan ju också bero på brist på fantasi. Bortsett från en ytterst begränsad, men trogen, skara människor som ger feedback på bildmaterialet jag presenterar här, har jag ingen aning om vad folk i allmänhet tycker. Men det är jäkligt kul att bilderna verkar falla cyklisterna i Eksjö, Jönköping och Husqvarnatrakten på läppen. Man blir ju som bekant inte profet i sin egen hemstad 😉

Eftersom jag fotograferar helt kravlöst och utan någon specifikation på bildstilar, har jag full frihet att experimentera som jag nämnt tidigare. I söndags drog jag iväg några exponeringar med lite mer inriktning på ”porträtt” än tidigare. Det och med temat ”Kallt/Rått/Färglöst”. Höst med andra ord. Men så slog det mig, hösten är ju full av färg. Därav resultatet, en kombination av höst och glada färger, och porträtt på er cyklister. Testade också att använda lite andra objektiv än jag brukar. Försökte förmedla känslan hos den enskilda cyklisten och tävlingsandan under höstens sista CX-tävling och har därför konverterat bilderna till svartvitt för att sedan lyfta fram enskilda färger. Lyckat eller misslyckat? Inte vet jag. Men en variant på temat är det ju i alla fall…

Är du intresserad av bilder för privat bruk på din hemsida, blogg eller Fb? Då kontaktar du mig bara så fixar jag en lågupplöst bild med diskretare vattenstämpel.

 

 

7 comments

 1. Snyggt Patrik 🙂 Skulle jag få ”låna” de bilderna som är på mig?

  1. Hej Åsa,

   Är rädd att jag inte riktigt hänger med. Vem är Patrik, och jag vet inte hur du ser ut? Så jag får be dig vidatreutveckla dig.

   Med vänliga hälsningar
   Per Engström

 2. Jättefina bilder även om jag – men det är min högst personliga smaksak! – föredrar antingen färg el svartvitt. Tack för att du fotade!

  1. Hej ”Cykelkatten”,

   Kul att du gillar bilderna, även om jag ”mixat” svartvitt och färg. Tack för synpunkten. Nya tävlingar, nya tag.

   Mvh / Per

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.