Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

En blixtrande idé…

2015/10/23 , , Per Engström

Äntligen har de landat i hemmet, det nya blixtaggregatet alltså. Efter att ha använt speedlights i ett par år kände jag att jag ville prova något nytt. Inte så att det är något fel på speedlights, absolut inte. Bara annorlunda och lägre effekt, inte så ”stort” ljus om man säger så. Det är som jag brukar säga, rätt verktyg för rätt ändamål.

151022_balanstraning_vrinnevi-14

Under senaste året har jag tillbringat en stor del av min fritid med att lusläsa tester och specifikationer för olika blixtaggregat. Valet stod mellan Profoto och Elinchrom, och valet föll slutligen på Elinchrom Quadra Ranger RX. Det finns en uppsjö av specar och recensioner på nätet och jag kommer därför inte lägga upp ytterligare en här.

151022_balanstraning_vrinnevi-48

151022_balanstraning_vrinnevi-16

Nej, det här inlägget är endast en presentation av några testbilder jag tog i går kväll. Grabben hade blivit tillfrågad om han ville vara behjälplig med att assistera vid en balansträning för MTB-cyklister. Ett ypperligt tillfälle att testa mina nya studioblixtar tänkte jag. Vädergudarna tänkte annorlunda. Kolsvart himmel och ösregn på en parkering i utkanten av stan. Ett glatt gäng cyklister, som inte lät sig påverkas av det usla vädret, hade samlats för att finslipa sina färdigheter på en tvåhjuling.

151022_balanstraning_vrinnevi-13

151022_balanstraning_vrinnevi-47

Med tanke på det svaga omgivande ljuset hade det nu visserligen räckt med ett par svaga speedlights för att uppnå samma effekt, men nu var det ju själva handhavandet av den nya utrustningen som var på tapeten. Kunde nog varit mer kreativ, men ni får ha förbarmande över mitt staplande första försök med ”Elin”, i mörker och ösregn på en parkering i utkanten av stan…

151022_balanstraning_vrinnevi-30

151022_balanstraning_vrinnevi-40

151022_balanstraning_vrinnevi-38

151022_balanstraning_vrinnevi-46

151022_balanstraning_vrinnevi-75

151022_balanstraning_vrinnevi-70

 

5 comments

 1. Tack för fotografering! Härliga bilder! Har du någonsin fotat i Getå ravinen? Det finns några linjer där som jag kan tänker mig skulle se magiskt ut på bild, men jag är en usel fotograf. Hade varit kul att se några mtb bilder därifrån någon gång!

  1. Förlåt, jag menade detta som svar på ditt tidigare svar. Tänkte det kunde vara fint terräng i solnedgången!

   1. Hej Chantal,

    Jag tackar så mycket, kul att du gillar bilderna. Jag har varit ute vid Getåravinen och plåtat lite, men aldrig MTB. Ingen dum idé alls! Tänker du på stigen som löper utmed bäcken, den nedre eller övre delen? …åsså måste det ju till cyklister med tålamod för lite tagningar förstås 😉

 2. Härliga bilder! Dina foton blir alltid bra oavsett förutsättningar och motiv.

  1. Åh, tack å bock, Paula. Skall bli roligt att testa i fullt dagsljus å solnedgång, kanske på fler cyklister, i terräng…?

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.