Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Enduro, med riktiga cyklar i skogen… ;)

2016/04/12 , , Per Engström

Det finns att göra i Norrköping, till stor del tack vare entusiaster som jobbar ideellt för att kunna utföra det dom brinner för. Och det skall vi andra vara jäkligt tacksamma för. Visst är det bra att Norrköping kan erbjuda många aktiviteter, det är ju det som gör en kommun attraktiv. De flesta sporter och idrotter kräver många timmars arbete utöver själva idrottsutövandet. Enduro är inget undantag. Det krävs mycket arbete för att hålla spåret öppet. Naturen tar som bekant tillbaka allt och spåret växer snart igen om ingen gallrar.

160409_enduro_tippen-19

 

Men arbetet med att hålla endurobanan öppen innebär också att den måste dras om emellanåt. Banläggarna får fundera ut nya lämpliga sträckningar och klurigheter. Spåret måste också ”pilas”, vilket innebär att man sätter upp orangea plastpilar för att visa vägen och varna för eventuella risker. Även om enduro inte klassas som höghastighetssport, står det bästa förarna på rätt bra mellan träden. ”Tippen”, som Häradsudden också kallas, är en lagom teknisk bana med bra flyt emellanåt. För de som kan det här med enduro, så avverkas den dryga milen på knappa halvtimmen. För undertecknad tar det det dubbla, om jag inte storknar halvvägs… Men oavsett vilken nivå föraren ligger på, har jag svårt att tänka mig någon roligare sport än just enduro. Så är det bara.

160409_enduro_tippen-2-3

Bilderna i det här inlägget är från helgens träning ute på just Tippen. Det var bra länge sedan jag fotograferade enduro vid det här laget. Den här gången släpade jag med mig mina Elinchromblixtar, stativ, reflektorer och allt annat man behöver för att krångla till fotograferandet. Ville väl testa utrustningen på plats och under lite bökigare förhållanden. Jag lärde mig att det blir enklare om man först talar om var man vill att förarna skall köra. Och till rågspå allt blev det ett litet träningspass för mig också, om än lindrigare sådant. Jag hade nämligen lyckats med konststycket att lasta all fotoutrustning på min motorcykel, en Honda Africa Twin, eftersom gumman hade tagit bilen till Stockholm. Detta innebar att jag traskade runt i skogen i full MC-mundering med alla väskor, vilket jag upplevde en aning osmidigt. Men kul är det, och fler tillfällen lär det bli.

160409_enduro_tippen-14

160409_enduro_tippen-17

160409_enduro_tippen-47

160409_enduro_tippen-27

160409_enduro_tippen-26

160409_enduro_tippen-2-2

160409_enduro_tippen-46

160409_enduro_tippen-2

160409_enduro_tippen-4

Och du, om du undrar varför jag lägger ut så många snarlika bilder beror det enbart på att enduroförare, precis som cyklister och andra idrottsutövare, gärna ser sig själva på bild 😉

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.