Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Ett lyft för Norrköping…

2016/02/02 , , Per Engström

Jag fortsätter störa den allmänna ordningen på det närliggande gymmet. Inte så att jag för nå´t väsen av mig, mer av att jag förbryllar de träningstörstande besökarna. För nog verkar de en aning förbryllade när de ser mig rigga belysningsstativ, softboxar och blixtar. ”Vad skall nu hända”, tycks de tänka, utan att fråga mig. Första gångerna kändes det lite ovant att ”jobba” inför publik. En känsla som börjar avta så smått, inte helt, men så smått som sagt. Riktigt roligt är det att ha kommit i kontakt med Jonathan Lindau på gymmet. En mycket trevlig lirare, PT (personal trainer) tillika, som med njutning i blick och röst peppar deltagarna i hans HIT-pass till stordåd, precis innan de stupar av utmattning. Nej då, inte alls, jag bara skojar . Alla som tränar på Team East Sweden gör det i eget tempo och just precis bara så mycket man vill. Men vad gör man inte för att hålla sig i form, alternativt att komma i form. Och kanske har de också ett å annat nyårslöfte att hålla, kan jag tänka. Tacksamt nog är det många av Team East Swedens besökare som inte bangar när det gäller att ställa upp på bild. Därför vill jag härmed rikta ett speciellt tack till alla er, som ger mig förtroendet att försöka avbilda er under era träningspass. Men var lugna, alla bilder där ni eventuellt blundar eller råkar grimasera på ett mindre smickrande sätt, de går direkt i papperskorgen. Å du…grimasen du gör när du ger allt på träningen, den räknas inte. Det är den som gör bilden 😉

160201_jonathan_lindau_teameast-4879

160201_jonathan_lindau_teameast-4915

160201_jonathan_lindau_teameast-4921

160201_jonathan_lindau_teameast-4887

Efter träningspasset med alla hängivna atleter, hade vi cirka femtio minuter på oss innan stängningsdags, för att försöka få till en bild. Jag hade förstås sonderat terrängen innan och försökt visualisera några bilder. Den ytterst begränsade tiden, och det faktum att vi också var begränsade av att ta hänsyn till övriga närvarande i lokalen, gjorde nu att vi inte fick till mer än ett par bilder med lite variation. Fast å andra sidan, jag tycker nog ändå att resultatet blev riktigt bra, eller i alla fall riktigt hyfsat bra…allra minst. Hårt ljus med mycket kontrast var dagens tema. Nu har vi spikat ytterligare ett par sessioner för den närmaste tiden. Mitt fotograferande runt ikring Norrköping har resulterat i att jag hittat ett par schyssta platser för fotografering, utomhus så väl som inomhus. Om du följt min blogg och/eller kollat på min hemsida sedan tidigare, vet du nu att jag har en viss fäbless för byggnader och miljöer som bär spår av tidens tand. Lika mycket som jag tycker om gamla miljöer och byggnader, tycker jag om att fotografera människor. Och nu när jag kommit i kontakt med Jonathan, som vill ha bilder till sin hemsida, ja vad passar då inte bättre än att se till att han får det? Håll utkik så kommer du här att finna fler bilder på Jonathan inom de närmaste veckorna.

160201_jonathan_lindau_teameast-4953

160201_jonathan_lindau_teameast-4946

160201_jonathan_lindau_teameast-5015

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.