Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

I förening med högtryck…

2015/05/12 , , Per Engström
empty image

 

Vi är sent ute men nu är maskin klar för montering. Parallellt med att övriga medlemmar jobbar med träarbeten och lackning, har jag mekat hemma i garaget. Som man säger, bättre sent än aldrig. I Norrköping finns vi, en liten förening med ett intressant objekt som väcker stort intresse när vi kommer tuffande. Det är inga problem att fylla slupen med nyfikna människor. För det är just det vi upplever när passagerarna kommer fram till oss och frågar om vad en tur med S/S Moa kostar. På den lilla filmsnutten ovan testar jag fram och back av S/S Moa´s lilla tvåcylindriga liktrycksångmaskin, som utvecklar ca tio hästkrafter. Låter inte mycket, men då skall du betänka att det är en ångmaskin, inte en förbränningsmotor.

moa_lindö-107050 moa_lindö-127062Trots det stora intresset för att få åka ångbåt i Norrköping är vi en förening som lider stor brist på medlemmar. Föreningens vara eller icke vara hänger på en skör tråd, tyvärr. Tänk om vi skulle kunna locka bara ett fåtal nya medlemmar. Det skulle göra skillnad som mellan dag och natt. Jag misstänker att många tror att man behöver förkunskaper för att kunna bidra med något till en ångbåtsförening. Men jag har skrivit det förr och skriver det igen: ser man bara skillnad på en skiftnyckel och en pensel är man hjärtligt välkommen som medlem. Skulle det nu vara så att du inte ser skillnad på en skiftnyckel och en pensel tycker vi bara att det är kul att lära ut sådana kunskaper.

NÅF-broschyr-001Kanske vi får anledning att önska just dig välkommen ombord i sommar. Vi har i nuläget ingen fast turlista att presentera då vi är för få för att kunna upprätthålla en sådan. Däremot kan vi med stor sannolikhet, på förfrågan, ordna turer för dig och ditt sällskap. Så tveka inte om du tycker det verkar intressant. Vi kan ta tolv passagerare vilket gör vår lilla slup perfekt för det lilla sällskapet. Väl mött ombord i sommar.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.