Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Mecka i Galaxen…

2014/12/23 , , Per Engström

Kontorsråtta har man blivit. En gång i tiden var maskinrummet och verkstaden ombord i fartygen min arbetsplats. Men självförvållat har jag blivit ”gardinmaskinist”, som jag kallar’t. Serviceingenjör är visserligen den rätta benämningen på befattningen, men jag har nu för tiden inte hand om själva framdrivningsmaskineriet. (Dessutom finns det en massa farliga verktyg i verkstan som jag bara skulle göra mig illa på om jag försökte.)

141220_galaxyverkstad (7 av 7)

Mina ansvarsområden är allt från bildäck och uppåt, elen undantaget. Det finns de som är bättre kallade för det området än jag, elen alltså. Själv kan jag inte byta glödlampa utan att orsaka kortslutning (kanske att ge sig själv onödigt dålig cred). Däremot pysslar serviceingenjören understundom med hydraulik, proviantkyleri, ventilation, vatten och avlopp, brandskyddsutrustning, plus en och annan teknisk pryl till.

141220_galaxyverkstad (5 av 7)

Hur som helst. I Galaxen görs många jobb som inte görs i alla andra fartyg. Tack vare eget intresse, bra personal och organisation ombord hålls kompetens och motivation uppe. Ja jag vet, det låter kanske högtravat, men så är det. Basta!

141220_galaxyverkstad (1 av 7)

Verkstan ombord befolkas av ett gäng mycket kunniga ”gubbar” som får det mesta att snurra, stå still, sitta fast, eller lossna. Helt beroende på vad ”1:e masken” har för önskemål. Allt från äggvispar till huvudmotorer ger de käcka och glada gossarna sig oförväget i kast med. Alltid med glada miner och under uppsluppen stämning (det låter väl trevligt, så säg?).

141220_galaxyverkstad (1 av 1)

 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.