Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Ostlänken, from another angle…

2016/11/22 , , Per Engström

Jag finner det mycket märkligt, att det förekommer åsikter om att Norrköpings Stadsmuseums sakligt presenterade utställning ”Norrköping river”, skulle vara vinklad. Jag menar, hur vinklar man att det rivs gamla kulturbyggnader, det är väl snarare ett konstaterande?

Samtidigt, på Visualiseringscenter (Norrköpings kommuns egna ”reklampelare”) cirka etthundrafemtio meter från Stadsmuseet, kan man idag läsa att kostnaden för Ostlänken beräknas till 35,5 miljarder SEK (notera att man preciserat sig med ”komma fem” miljarder).

Det är nu jag blir förbryllad på riktigt, för i somras kunde man på Sveriges Radio höra att den beräknade kostnaden för Ostlänken stigit till sjuttio (70) miljarder kronor. Alltså en fördubbling på ett år. Men oberoende vad man tycker om än det ena eller det andra, bör kanske Norrköpings kommun uppdatera fakta i sin utställning som skall informera skattebetalarna om vart en stor del av deras pengar tar vägen. Annars är risken stor att utställningen kan anses vara vinklad…

 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.