Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Sensommar på Bollspelaren…

2016/08/12 , , Per Engström

Rugbyträning på Bollspelaren.

Kollade Trojans spelschema och såg att det var rugbyträning på Bollspelaren i går kväll. Det var alldeles för länge sedan jag hade tillfälle till att träna rugbyfoto. Jomen visst är det så, att jag måste träna jag också. Har skrivit det förut, men det tål att upprepas. För att ha större chans att lyckas med bilden måste jag vara hyfsat insatt i det jag avbildar. Ingen nyhet eller hemlighet i det.

160811_trojan_bollspelaren-17

Herr Paulsson ger allt.

Det gäller ju som bekant att bädda för turen, och då är det ju bra om man har lite framförhållning genom att ha pejling på vad som händer på plan. Eller snarare, vad som kommer att hända. Chanserna för att sikta rätt ökar ju självklart om man vet vad som kommer att hända i nästa ögonblick. Men det är långt dit, mycket långt…

160811_trojan_bollspelaren-33

Fokus, fokus, fokus.

Många av ansiktena på plan var bekanta. Som sagt, det var länge sedan jag fotograferade rugby, men det har ju blivit några gånger vid det här laget. Jag känner ingen av spelarna sedan tidigare, men det känns som de börjar vänja sig vid att vara föremål för avporträttering. Kanske, när jag vet mer om hur det fungerar, att jag får/vågar gå närmare utan att störa. Närheten i en bra sportbild är ju hela grejen. Teleobjektiv i all ära, men en normal med stor bländare på nära håll är svårt att slå rent bildmässigt…om du frågar mig.

160811_trojan_bollspelaren-11

Flytta på dig…

 

160811_trojan_bollspelaren-20

Mjuk kudde det här…

Vart jag än såg, såg jag idel glada miner. Precis som om rugbyn lockar fram människans bästa och mest positiva sidor. Ty trots de hårda tag som  utspelas på plan, trots kämpande och vinnarinstinkt, så verkar det längre till irritation och osämja än inom många andra sporter. Jag menar, ta bara sådana sporter där man tar sig för ansiktet, faller handlöst baklänges och vrålar av smärta…när man fått en lätt knuff i ryggen. Funkar liksom inte i rugbyn…

160811_trojan_bollspelaren-40

Om du springer åt vänster, springer jag också åt vänster…

 

160811_coachen_bollspelaren

Åsså den obligatoriska bilden på coachen 😉

 

160811_trojan_bollspelaren-64

Sensommarsolen skiner på alla bollspelare på Bollspelaren.

Med den dalande solen fick jag möjlighet att testa lite motljusbilder. Rätt effektfullt faktiskt. Måste lägga på minnet att rugbyspelande tjejer med hästsvans och kraftigt motljus kan bli rätt effektfullt. Gäller bara att se till att det som händer på plan sker på rätt plats i förhållande till solen. Får vidareutveckla den erfarenheten vid nästa tillfälle.

160811_trojan_bollspelaren-70

Idel glada miner 🙂

Här några bilder från gårdagens övningar på Bollspelaren. För er som eventuellt gillar att se er själva på bild så hittar ni fler bilder under Gallerier och rubriken Rugby. Om det skulle vara så att någon bild faller dig i smaken, hör bara av dig till mig så fixar jag självklart det.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.