Hoppsan, bilden är visst skyddad ;)

Tillbaka efter julskinkan…

2016/01/04 , , Per Engström

Intet nytt under solen. Eller ja, en ny siffra i årtalet är ju alltid nå´t, nu när vi skriver 2016. Under juluppehållet har jag i alla fall införskaffat en ny skrivare. En skrivare som levererar riktigt hyfsade bilder, en Epson SC-P600. Som jag suttit och tragglat med min gamla skrivare. En Canon Pixma MG-nånting, som i bästa fall, levererade svartvita bilder utan allt för mycket magenta, alternativt hudtoner som var bara aningen neutralare än grisrosa. Trots ett evigt pilande med olika profiler och inställningar, lyckades jag endast förstöra en massa pengar samtidigt som jag fick se undermåliga utskrifter spottas ut ur dess inre. Men kanske det mest berodde på skit bakom spakarna, vad vet jag. Ett minne blott är det nu i alla fall.

industrilandskapet_kvallspromenad_311215-4

industrilandskapet_kvallspromenad_311215-3

industrilandskapet_kvallspromenad_311215-2

Under senare år som jag fotograferat, sedan jag gick över till digitalt alltså, har jag nöjt mig med att presentera mina bilder på skärm. Fast egentligen har jag ju inte ”nöjt” mig med att visa bilder på skärmen, tydligen, eftersom jag saknat printarna och nu äntligen fått ändan ur vagnen.

I inlägget här presenterar jag några bilder tagna under jul och nyår. Bilder som saknar tema eller en röd tråd. Men som smakprov på mina förehavanden med kamera och blixtar de gångna helgerna, duger de nog. För visst måste du väl ändå hålla med om, att Attero, den lilla jaktlabradoren på köksgolvet med sin tyganka, ser för go ut. Mitt första försök att fotografera djur. Bortsett från ett par hästar i höstas då.

attero_311215-3

attero_010116

attero_311215

Nu ser jag fram emot ett spännande bildår där jag förhoppningsvis vågar mig långt utanför min komfortzon. För i hopp om att försöka förkovra mig fotografiskt, och kanske till och med utvecklas en smula, är jag därav nödd och tvungen. Men bara för att jag nu skaffat en bättre skrivare vore det ju fånigt, minst sagt, att reducera det digitala användandet av tekniken till att visa mina bilder endast i pappersformat. Med detta sagt önskar jag er alla en god fortsättning på det nya året.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.